Ons Doel

Ook in Oudewater zijn er veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en helaas daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vervoer Zonder Zorgen wil mensen helpen mobiel en actief te blijven.
Bij Vervoer Zonder Zorgen vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Hierdoor kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven.
Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: Vervoer Zonder Zorgen kan ook ingeschakeld worden om weer lekker op de koffie te gaan bij een vriendin, te winkelen of om naar de kapper te gaan. De vrijwillige chauffeur ontvangt een kleine vergoeding voor de rit.